La crònica del Martí Odriozola

Data: 11/01/2019

Autor: Martí Odriozola

El Sants arrenca la segona volta amb una derrota al camp d'un Terrassa en estat de gràcia (3-1)

L'equip de Tito Lossio no va poder superar un dels candidats a l'ascens i encadena la segona derrota seguida. El gol de Gaudioso entrada la segona part no va ser suficient per contrarestar les dianes d'Arranz i Coro a la primera meitat i la d'Imaz en el temps de descompte. Els santsencs tornen a caure a la zona de descens.

El Sants de Tito Lossio engegava l'any en un camp imponent i complicat, on només han guanyat dos equips aquesta temporada. I s'enfrontava a un rival que arribava en una dinàmica positiva i que aspira a mantenir-se a les places d'ascens fins al final de la temporada. El context no convidava a l'optimisme, i les baixes d'Alberto per lesió i Navarro per sanció posaven les coses encara més difícils pels blanc-i-verds.

I d'entrada, el guió del partit no va sorprendre: el Terrassa va sortir disposat a controlar la pilota mentre el Sants es defensava i intentava aturar els atacs del conjunt egarenc. Els de Cristian García, però, van ser verticals i van aconseguir avançar-se. Al minut 15, Daisuke -l'autor del gol a l'Energia a la primera volta- va estirar una jugada en profunditat a l'esquena de la defensa gràcies a una passada precisa des del mig del camp d'Àlex Fernández. Des de lateral de l'àrea, va centrar la pilota tal com venia, Yamandú no va arribar al refús i al segon pal Arranz va rematar a plaer per fer el primer gol del partit.

A partir d'aquí, el Terrassa va estar còmode sobre el camp i la seva superioritat es va acabar traduint amb més marge al marcador: al minut 29, Coro va ser l'encarregat d'executar una falta des de la mitja lluna de l'àrea santsenca -una falta una mica dubtosa-, va superar la barrera i va enviar la pilota a la dreta de Yamandú, que no va poder fer res per evitar el golàs del '10' del Terrassa que ampliava la diferència. Amb el 2-0 es va arribar al descans.

Globalment, a la primera part -i al llarg de la segona- hi va haver certa crispació sobre la gespa amb picabaralles i discussions entre futbolistes. Això va portar un joc travat i amb poca continuïtat i va derivar en alguna escena de tensió entre el públic.

Ja al segon temps, el partit va canviar de cara, la pressió del Terrassa va recular i això ho va aprofitar el Sants per tenir més possessió i més arribada. Una de les ocasions més clares va ser per Crivillés, que va rebre una bona passada de Fran a dins de l'àrea, però va errar en el cara a cara amb Ortega, que va refusar la rematada del jugador santsenc. Poc després, Crivi va rebre una centrada de Brian des de la dreta i, després de controlar, va assistir a Gaudioso que va rematar de primeres per reduir la diferència al marcador.

Minuts després del gol, al 74, Tito Lossio va moure la banqueta i va fer debutar a David Monfort, que va entrar en el lloc de Picolo. Monfort va arribar a l'estiu al primer equip del Sants procedent del juvenil del club blanc-i-verd, que la temporada passada jugava a la Lliga Nacional Juvenil. Fins ara, havia anat convocat en més de la meitat dels partits, però encara no havia jugat. Dissabte va tenir els primers minuts i va complir com a lateral esquerre.

En el tram final del partit, quan el Sants feia intents per empatar i es bolcava amb més ímpetu a l'àrea rival, Aleix va rebre la segona groga en intentar tallar una contra del Terrassa i va ser expulsat. El Sants va jugar els últims deu minuts de partit amb un home menys i, malgrat buscar el gol de l'empat, va acabar veient com Imaz, que acabava d'entrar, resolia el partit en un contraatac ràpid per situar el 3-1 definitiu.

Amb la victòria, el Terrassa allarga la seva bona dinàmica i ja encadena deu partits sense perdre i tres victòries consecutives. Mentrestant, el Sants acumula la segona derrota seguida i ha sumat tres dels últims quinze punts que ha disputat.

En la primera jornada de la segona volta, la majoria de rivals directes del Sants no van guanyar, però sí que ho va fer el Castelldefels i la seva victòria al camp de la Grama torna a enviar els de Tito Lossio en places de descens. Diumenge que ve, els santsencs rebran a l'Energia al nou líder de Tercera Divisió, el Llagostera, que ha guanyat 14 dels 21 partits que ha jugat aquesta temporada.