La Crònica del Martí Odriozola

Data: 12/04/2021 17:00

Autor: Martí Odriozola

Dos golassos de l'Igualada trenquen la bona dinàmica del Sants en un partit gris el dia de l'estrena de la segona fase (2-1)

Els de l'Anoia van avançar-se amb un gol de falta al minut 41 i, després del gol de Guillermo a l'inici del segon temps, van tornar-se a situar per davant gràcies a una gran jugada individual d'Edwin. El Sants va perdre després de cinc partits i l'Igualada va tornar a guanyar cinc mesos més tard

El Sants arrencava ahir la segona fase per la permanència a Tercera al camp de l'Igualada. Els santsencs arribaven a la cita amb els ànims reforçats després de les últimes actuacions i amb l'objectiu d'endur-se la victòria per mantenir el marge amb la zona de descens. El partit, però, no va anar com haurien volgut els blanc-i-verds i dos golassos a cada part van deixar els tres punts a l'Anoia en un partit marcat per la pluja. No va ser el millor dia del conjunt santsenc, que va tenir dificultats per crear perill a la porteria de Romans i va estar massa tou en defensa.

D'entrada, Tito Lossio va presentar un onze amb tres canvis respecte al partit del Banyoles de feia quinze dies: Domingo, Ot i Jordi López començaven a la banqueta i Mulero, Ivan i Michu sortien d'inici. La d'ahir, de fet, va ser la segona suplència d'Ot aquesta temporada (la primera havia sigut a casa contra la Grama).

I el partit es va iniciar amb un ritme lent i amb un Sants que tenia més pilota i una mica més de presència al camp contrari que l'Igualada, però que jugava massa horitzontal i tenia una possessió força estèril, amb dificultats per acostar-se a l'àrea rival. Al tram inicial, el perill va arribar sobretot des de la cantonada amb córners penjats a l'àrea buscant rematador.

La primera ocasió del partit la va tenir el Sants al minut 8. La jugada va néixer d'una recuperació a la banda dreta, Ivan va connectar amb Michu, però el xut del davanter blanc-i-verd des de la frontal va sortir per damunt del travesser. Sis minuts més tard, va arribar el primer avís dels blaus. Sergio va rematar al punt de penal una centrada des de l'esquerra i Antonell va reaccionar de pressa per enviar la pilota a córner. Jugada ràpida. Claríssima. Era la millor oportunitat fins aleshores.

De nou a l'altra porteria, l'arribada més perillosa va arribar a través d'Ivan. Al minut 29, Michu va recuperar una pilota al vèrtex de l'àrea, va arribar a la línia de fons, va cedir-la de cara per Ivan que arribava de la segona línia i el ?8' del Sants va resoldre l'atac amb un xut potent que va refusarRomans.

I just abans del descans, l'Igualada va aconseguir avançar-se al marcador: Gimenova aventurar-se a picar una falta exterior directa a porteria i, amb un xut potentíssim, va superar la barrera i va enviar una pilota impossible per Antonell. Golàs. L'Igualada feia el més difícil i, aprofitant la pilota aturada, s'avançava al marcador i començava a posar el Sants en dificultats.

A la represa, els locals van voler ampliar el marge al marcador. Just al minut 8, Martí va intentar superar Antonell amb una vaselina, però el porter blanc-i-verd va estar atent per reaccionar a temps i blocar la pilota.

I poc després, el Sants va empatar gràcies a una jugada de combinació. Calatrava va accelerar una jugada d'atac amb una passada per Michu a la frontal. Aquest, de primeres, va connectar amb Ivan, que també al primer toc va buscar Guillermo a l'esquena de la defensa. I el ?9' va rematar amb una bona volea tal com venia la pilota per batre a Romans i fer l'1-1. El Sants, amb la sort i l'encert que li havia faltat a la primera part, equilibrava el marcador.I tot tornava a començar.

El joc ofensiu es va anar animant progressivament i els dos equips van buscar la porteria rival amb més insistència que a la primera meitat. Pels locals, Genís va ser un dels més actius, per exemple, amb una centrada que va acabar amb un cop de cap fregant el travesser.

L'Igualada va seguir remant i al minut 72Edwin es va inventar una jugada individual i va fer el segon gol blau. Després de superar Calatrava enganxat a la banda, va agafar la pilota i ja no la va deixar; Ot i Miguel no el van poder frenar, va entrar a l'àrea, va encararCura i va culminar la cursa amb una gran rematada impossible per Antonell. Golàs amb totes les lletres. I els de l'Anoia es tornaven a situar per sobre al marcador.

Abans del final, Genís ho va tornar a provar amb un xut des de la frontal que Rubi va tapar i Antonell va poder blocar sense dificultats i al cap d'uns minuts, Pedro va acostar-s'hi amb un cop de cap que va marxar desviat.

A la recta final del duel, el Sants va insistir en atac a la recerca de l'empat. En una de les darreres jugades, Favio va baixar amb el cap una pilota penjada a l'àrea, Guillermo no la va poder controlar, però Thommy la va caçar i el seu xut va sortir fregant el pal dret de la porteria igualadina. Va ser l'última possibilitat d'aconseguir l'empat. Al Sants li havia faltat contundència defensiva i no havia tingut l'encert i la inspiració en atac que havia exhibit les últimes setmanes i marxava a casa amb les mans buides.

Per Tito Lossio, la derrota ajudarà a fer veure que quedar-se a la categoria anirà molt car i a estimular l'equip perquè recuperi l'agressivitat i la contundència: ?A vegades, hi ha derrotes que potser van bé per l'equip. Et fot una hòstia, t'espavila?.

Amb aquesta 2-1, el Sants trenca una ratxa de cinc partits sense perdre i queda quart, marcant la permanència amb 24 punts, els mateixos que el Figueres, el primer equip en zona de descens. Els blanc-i-verds no han aconseguit guanyar en cap de les seves tres últimes visites a Les Comes. Per la seva banda, l'Igualada va celebrar una victòria després de disset partits sense guanyar (des de l'1 de novembre al camp del Valls) i queda antepenúltima vuit punts del Sants.

Pels santsencs, la propera cita serà el diumenge que ve a l'Energia contra el Valls.

IGUALADA:Romans, Edwin, Benito, Bernat, Gimeno, Martí (Arnau, 75'), Goran, Huertas (Genís, 60'), Sergio, Eppy (Pedro, 21') i Casado.

SANTS: Antonell;Rubi, Paz (Cura, 45'), Batalla (Favio, 75'), Abdul; Mulero (Ot, 45'), Miguel, Ivan; Calatrava, Guillermo i Michu (Thommy, 60').

GOLS: 1-0 (Gimeno, 41'), 1-1 (Guillermo, 57') i 2-1 (Edwin, 72').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). Grogues als locals Pedro i Sergio i als visitants Mulero, Batalla, Calatrava i Tito Lossio.