La crònica del Martí Odriozola

Data: 05/03/2019

Autor: Martí Odriozola

Un gran Sants derrota al Santfeliuenc (4-2) en un partit trepidant

Els de Tito Lossio van marxar al descans amb avantatge 2-0 i, tot i que els visitants van empatar el partit en sis minuts, un gol de Gaudioso de penal i un de Cantí al minut 90 van tancar el marcador. Els santsencs ja són set punts per sobre del descens.

El Sants rebia al Santfeliuenc a l’Energia després del bon partit contra l’Hospi amb l’objectiu de mantenir el rendiment sobre el camp i traduir-lo amb resultats que permetessin als santsencs allunyar-se del descens. I ho van aconseguir. En un partit fortament treballat i competit, ben jugat, seriós i amb ofici, els blanc-i-verds, tot i els dubtes a l’arrencada de la segona part, van aconseguir els tres punts i tanquen una jornada rodona.

Abans que rodés la pilota, es van guardar a l’Energia uns instants de silenci en memòria de Javi Pozo, exjugador del Santfeliuenc i el Prat, que va morir fa una setmana. Ja amb el partit en marxa, el Sants va sortir millor i va aconseguir avançar-se en la primera ocasió que va tenir. Tot just al minut 6, Aleix va centrar un córner i Picolo, al segon pal, va rematar amb el camp per fer el primer gol. L’estratègia es tornava a aliar amb el Sants.

Els de Tito Lossio estaven còmodes sobre el camp i tenien controlat el partit, però el Santfeliuenc també s’aproximava a la porteria rival. Al minut 11, Gibert ho va provar amb un xut exterior que va marxar a l’esquerra de la porteria de Yamandú i poc després una rematada d’Adri des de la frontal va tornar a sortir desviada. Els visitants s’acostaven tímidament. La rèplica del Sants va arribar al cap de cinc minuts, amb un xut de Navarro, que va rebre de Cantí i des de la frontal va buscar la porteria amb un xut potent que va no va anar entre els tres pals; va ser la més clara del Sants del primer temps. Pels visitants, la més perillosa va ser de Juan Carlos, que en una falta des de la zona de tres quarts va estar a punt de sorprendre a Yamandú, que va sortir a refusar la pilota, però va haver d’acabar saltant per enviar la pilota a córner.

Els visitants van disposar d’altres aproximacions, com un xut de Collado al minut 37 i un cop de cap de Sani des de l’interior de l’àrea al cap de pocs minuts, però no trobaven porteria. I just abans del descans, el partit es va encarrilar pels de Tito Lossio. Al minut 41, Jaume va fer una falta sobre Fabregat quan aquest s’intentava sumar a l’atac santsenc. En el xoc, el lateral visitant es va lesionar i, després d’uns minuts sobre la gespa, va ser substituït. En l’execució de la falta, Aleix va penjar la pilota a l’àrea, on esperaven jugadors del Sants per rematar, però va ser Juan José qui va tocar l’esfèrica i es va marcar en pròpia porteria. Era el 2-0. Gol psicològic, gerra d’aigua freda pel Santfeliuenc i partit de cara pels santsencs.

A la represa, però, semblava que el guió del partit canviava radicalment, almenys als primers minuts. I és que el Santfeliuenc va sortir molt més fort i amb sis minuts va aconseguir empatar el partit. Primer, al 3’ de la segona, Èric va guanyar l’esquena a la defensa del Sants gràcies a una paret amb Josele, que havia entrat al descans, i després que Yamandú aturés la seva primera rematada, en el refús i amb l’uruguaià ja al terra, el lateral visitant va resoldre des de l’interior de la petita per col·locar el 2-1. I l’empat va arribar poc després: Josele va rebre de Sani a la frontal, va enviar la pilota al segon pal i Adri Recort, tot i una primera intervenció de Fabre sobre la línia de gol, va aconseguir marcar. El partit s’igualava i tot tornava a començar, amb un Santfe que venia amb la inèrcia dels dos gols i un Sants que podria estar tocat anímicament. Però no va ser pas així. El partit va mantenir el ritme frenètic i intens i les ocasions es van succeir a banda i banda. L’enfrontament estava obert.

I després d’alguns intents del Sants amb xuts exteriors perillosos, al minut 66, Gaudioso va provocar un penal després d’una centrada de Fabregat des de la banda. El mateix ‘21’ va ser l’encarregat de transformar-lo des dels 11 metres i va tornar a avançar el Sants al marcador. El gol va donar tranquil·litat als blanc-i-verds, tot i que l’esquema del partit seguia igual i els nervis creixien a les banquetes. Els d’Andres González van insistir en atac a la recerca de l’empat: la més clara va ser una rematada d’Adri Garcia prop de la frontal que va obligar a Yamandú a intervenir amb rapidesa. Poc després, una centrada xut des de l’esquerra va marxar fregant el travesser. I just quan el temps es consumia, al minut 90, després de rebre de Gaudioso, Mario Cantí va rematar amb potència des de l’exterior de l’àrea i va tancar el partit amb el definitiu 4-2.

Amb la victòria, el Sants consolida el seu bon moment i reafirma que ha canviat radicalment de cara en aquesta segona volta. Això li ha permès escalar fins a la quinzena posició, desmarcar-se set punts per sobre del descens i superar el Figueres, que diumenge descansava. Els de Tito Lossio es queden a cinc punts de la Pobla i el Santfeliuenc.

La propera jornada dels santsencs serà el dissabte, a les 16.30 h al camp del Vilafranca, un conjunt de la part mitjana situat deu punts per sobre dels de Tito Lossio. A la primera volta, els de l’Alt Penedès van imposar-se per 0-2 amb dos gols als últims 10 minuts de partit.

SANTS: Yamandú; Fabregat, Alberto, Picolo, Crivillés; Gaudioso, Guille, Aleix; Mario Cantí, Navarro (Juli, 83’) i Sumarroca.

SANTFELIUENC: Toni; Eric, Juan José (Josele, 46’), Adri Garcia, Jaume (Nacho, 44’); Kevin Sánchez, David, Adri Recort; Collado, Sani (Kevin Díaz, 64’) i Gibert.

GOLS: 1-0 (Picolo, 6’), 2-0 (45’, Juan José, en pròpia porteria), 2-1 (Èric, 48’), 2-2 (Adri Recort, 51’), 3-2 (Gaudioso, 66’, de penal) i 4-2 (Mario Cantí, 90’).

ÀRBITRE: Rubén Mancera Anton (Barcelona). Grogues als visitants Collado, Juan José, Jaume i Gibert.

PÚBLIC: 260 persones al Camp de l’Energia.