La crònica del Martí Odriozola

Data: 07/12/2020 20:00

Autor: Martí Odriozola

El Sants fa un mal partit contra el Vilassar (2-0) i continua cuer

L'equip de Lossio no va tenir un bon dia i es va quedar lluny de puntuar al Xevi Ramon. La derrota fa que el Sants tanqui el 2020 sense haver puntuat a domicili

Diumenge s'enfrontaven al Xevi Ramon els dos últims classificats del subgrup B de Tercera, dos conjunts que encara no coneixien la victòria i que tenien urgència per puntuar. Pel conjunt santsenc, que arribava al duel després de l'empat del dimecres contra el Girona B, era el darrer partit del tourmalet que ha disputat les últimes dues setmanes: el cinquè partit en quinze dies. El Vilassar, en canvi, venia de la jornada de descans i no jugava des de feia quinze dies, en l'empat al Vilatenim contra el Figueres.

I d'entrada, tot i el cansament acumulat, Tito Lossio va reeditar l'alineació amb què havia sortit dimecres a l'Energia. Una onze que, a excepció de Michu, havia jugat els 90 minuts contra el Girona B en un duel exigent i ben lluït pels santsencs, que s'havien endut un punt valuós.

Tot just començar, després d'un primer avís del Vilassar al segon 20, el Sants va intentar dominar els tempos del primer tram del duel. Va tenir arribades a l'àrea, però no va poder resoldre les ocasions de cara a porteria. El Sants intentava neutralitzar el rival i va aconseguir que la pilota durés ben poc al Vilassar gràcies a les recuperacions i a la pressió al mig del camp.

Tanmateix, la inspiració visitant va durar fins al minut 15 de la primera part, quan el conjunt d'Alberto Aybar va fer una passa endavant. Al minut 9, Cano va fer el primer avís pels del Maresme, amb un cop de cap a la sortida d'un córner que va sortir per damunt de la porteria d'Antonell. Cinc minuts més tard, Fran Fuentes va desaprofitar l'oportunitat més clara fins aleshores; la pilota es va passejar per l'àrea blanc-i-verda després d'un servei de banda, ningú la va refusar i Fuentes va acabar la jugada amb un xut desviat des de la frontal de la petita. L'equip local també hauria pogut fer mal després d'una pèrdua de Miguel sortint des del darrere que va forçar a Antonell a intervenir per evitar el gol del Vilassar. El conjunt del Maresme va reclamar un possible penal.

El Vilassar anava a més i al 26' li va arribar el premi. Sofi va protagonitzar una bona incursió per la banda, va entrar a l'àrea, va arribar a la línia de fons i després d'un embolic enmig d'un munt de jugadors, la pilota va arribar just davant de la línia de gol, Michu va intentar refusar-la, però Cano va aconseguir colar-la a la xarxa i avançar el Vilassar.

Més endavant, la resposta del Sants va arribar capitanejada per Calatrava, que un dia més va ser dels més destacats del Sants en atac. Primer, va fer una centrada que Markus va rematar desviada i, poc després, Cala va endinsar-se a l'àrea des de l'extrem, va fer un parell de retalls i el seu xut va acabar a córner. Els Sants intentava recuperar la compostura després del gol inicial dels locals, que també van buscar el segon, per exemple, amb una falta lateral penjada a l'àrea que Antonell va allunyar amb els punys.

I a la recta final del primer temps, el Sants va prémer l'accelerador i va acostar-se més a la porteria rival. Al minut 34, un llançament de falta de Miguel va acabar per damunt de la porteria. Un minut més tard, Miguel va tenir una altra bona ocasió que no va poder resoldre i just abans del final, una combinació entre Calatrava i Miguel tampoc va arribar a bon port. El partit va marxar al descans quan el Sants més buscava el gol de l'empat. Havia sigut un primer temps, sigui dit, amb certa tensió a la gespa, amb trompades a banda i banda i amb diverses entrades dels fisioterapeutes al camp.

A la represa, la segona part va arrencar amb un avís de Vilassar a través d'un xut potent de Granero que va sortir desviat. I al minut 10, un error defensiu del Sants va obrir la porta al gol de la tranquil·litat dels locals. Èric va errar en la passada per sortir des del darrere i Eslava va recuperar la pilota a la frontal de l'àrea i va batre Antonell per situar el 2 a 0 al marcador.

Fins al final de l'enfrontament, qui va tenir més arribada i més ocasions va ser el Sants, però amb menys insistència i inspiració que altres dies. Al minut 71, una centrada-xut de Markus va acabar a les mans de Monti i poc més tard una bona combinació entre Torrentbó i Calatrava la va treure la defensa local enviant-la a córner. El Sants hi era, però estava lluny de la remuntada i, malgrat els córners i els intents a l'àrea, es va quedar sense gol. ?No hem estat nosaltres, l'equip té dret de tenir un dia que no es trobi bé i no surtin les coses; som mereixedors totalment de la derrota?, sentenciava Tito Lossio en acabar el partit.

Amb aquesta victòria, el Vilassar va aconseguir el primer triomf del curs i ja suma sis punts. El Sants, en canvi, continua cuer a un punt del Banyoles, que cau fins a la penúltima posició. L'equip de Tito Lossio acumula 495 minuts sense marcar i no ha sumat cap punt fora de casa en tot l'any 2020: nou partits a domicili, nou derrotes. El conjunt santsenc té jornada de descans el proper cap de setmana i tancarà l'any el 20 de desembre amb el derbi a l'Energia contra l'Horta.

VILASSAR DE MAR: Monti; Varese, Fran Fuentes, Gamiz, Miguel López; Pluvins (Marc Pascual, 88'), Edu Domingo, Granero; Eslava, Cano (Adnane, 91'), Sofi (Aumatell, 85').

SANTS: Antonell; Domingo (Batalla, 61'), Èric (Paz, 70'), Cura, Abdul (Telmo, 77'); Ot, Miguel (Hervías, 70'); Caltrava, Guillermo, Markus i Michu (Torrentbó, 61').

GOLS: 1-0 (Cano, 27') i 2-0 (Eslava, 56').

ÀRBITRE: Pau Serrat Susi (Tortosa). Grogues als locals Varese i Granero i als visitants Èric, Miguel, Abdul, Guillermo i Cura.