Data: 27/01/2019

Font: F.E. Grama

Autor: Admin

Un refús i una segona jugada tornen a condemnar, i deixen en estat crític, a una Grama que va estar ben plantada però es va topar amb Yamandú.

En la prèvia de l'enfrontament, hem pogut viure la celebració de Tito Lossio que complia 200 partits a la banqueta de la U.E. Sants. La Grama plantava sobre la gespa del Camp de l'Energia el mateix onze inicial que fa una setmana va jugar contra la Pobla de Mafumet. Toni Romero sortia amb Texeira en porteria; Joel, Juan Carlos, Rojas i Canelada en defensa; Chica, Ñito, Pluvins i Lolo al mig camp; Buba i Cristóbal en atac.

Als primers minuts, que sempre son de tanteig, el Sants ha mostrat una pressió molt alta que ha curtcircuitat el joc dels colomencs. Ben col·locada, la Grama, ha sobreviscut a un primer xut que Texeira ha aturat sense problemes al minut 5. A poc a poc, els nois de Toni Romero s'han situat al camp i Javi Chica ha tingut el primer xut encara que ha sortit molt desviada. Al quart d'hora, el propi Chica a botat una falta desde tres quarts de camp, ha penjat una pilota a l'àrea i Juan Carlos ha pogut rematar amb el cap per sobre del travesser. Primera ocasió claríssima que mostrava com la Grama havia despertat.

Quan corria el minut 20, Lossio s'ha vist obligat a realitzar el primer canvi pels locals. Alberto ha patit una mala caiguda i ha abandonat el camp amb la clavícula tocada. El seu lloc l'ha ocupat Picolo intercanviant les posicions de la defensa. La Grama ha continuat amb les directrius marcades pel nou mister, finalitzar totes les jugades. Cristóbal ha xutat molt desviat als 25 minuts i Lolo ha repetit jugada al 28. El Sants ho ha intentat, al minut 31, amb una jugada perillosa que els centrals de la Grama han pogut refusar. Tocava la resposta colomenca i aquesta ha arribat amb la ocasió més clara del partit: La pilota cau a peus de Xavi Pluvins fora de l'area, al pic de l'esquerra. El migcampista no s'ho pensa i xuta a porteria molt a prop del pal dret. Yamandú ha refusat amb una bona aturada y el refús l'ha aprofitat Lolo per fer un segon xut que, de nou el porter del Sants, ha pogut atrapar. Sense dubte, la millor ocasió dels nostres que ha respost immediatament el Sants amb un xut de Navarro, per sobre de la porteria, per tancar la primera meitat amb empat a zero.

Després dels primers 45 minuts intensos però amb domini de la pilota pels de Santa Coloma la segona part es preveia molt igualada i així ha sigut. Ha sortit bé la Grama intentant-lo amb combinacions entre Lolo, Cristóbal i Buba però sense concretar. Als 55 minuts avisava el Sants amb un xut enverinat de Gaudioso que Toni Texeira ha pogut desviar de manera espectacular. L'avís de la U.E. Sants no era més que una mostra del que havia de succeir. En un camp petit, amb espais reduïts, els de Tito Lossio han anat guanyant terreny a base de lluita, aprofitant el cansament dels colomencs. La Grama responia amb les contres conduïdes per Buba en banda dreta i amb la batalla constant de Cristóbal amb els centrals. Toni Romero ha donat entrada a Omar per Lolo intentant refrescar l'atac. Encara així, una pilota penjada a l'àrea des de la banda, la ha refusat la defensa i aquesta segona jugada l'ha aprofitat Luís Gaudioso per enviar un potent xut creuat a l'escaire, des de fora de l'àrea, on Toni Texeira no ha pogut fer res.

Amb l'1-0 en contra, la Grama ha intentat avançar línies. Cristo ha substituït a Javi Chica buscant acumular homes en atac però els canvis no han sorgit efecte. El Sants ha pogut anotar el segon gol y la Grama ha pogut fer l'empat al descompte amb un passi de la mort de Cristo que ningú ha pogut rematar. El marcador no s'ha mogut, 1-0 amb victòria final per la U.E. Sants.

Amb aquesta derrota, la Fundació Esportiva Grama suma ja vuit jornades consecutives sense guanyar. Hi ha hagut milloria en el joc i més capacitat ofensiva de l'equip però els resultats segueixen sense arribar i la situació comença a complicar-se, estant ja a cinc punts de la salvació. Queda molt i Toni Romero només veu una solució per sortit d'aquí: ?seguir treballant?. La propera jornada, a les 11:45h, rebrem al líder. El C.E. Hospitalet visita el Municipal de la Grama amb les alarmes del descens sobrevolant Santa Coloma. S'espera la reacció i el proper diumenge pot ser el dia assenyalat.